martes, 1 de octubre de 2013

RSS


Logo de RSS
http://abduz
eedo.com/it-end-rss
















En aquesta entrada us explicaré que és el RSS i com funciona. A classe ens han passat aquest vídeo com explicació i crec que es molt útil:




RSS és una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats sovint com ara llocs de notícies, weblogs o podcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts i et permet estar al dia amb el que pasa a internet. Gràcies al canal RSS em poden seguir els meus companys i altres blocs.
Hi han dues maneres de poder estar al dia amb la informació d’internet. L’antigua manera de fer-ho és buscar en els blogs i webs per nova informació cada vegada que et vols informar, aixó és una pèrdua de temps , ja que no saps si sempre hi haurà información nova disponible on vas a buscar
La nova manera de fer-ho, i gràcies al RSS, és que la información nova i les actualitzacións de blogs i webs arribin a tu, no tu a ella, en una sola web (anomenada lector) poden ser per exemple, el Google reader, bloglines, newsgatos o my yahoo!.

Com em poden seguir les altres persones?
Primerament haurem de crear-nos un canal RSS propi perquè els altres blogs ens puguin seguir. Ens anem a la nostra pàgina principal per editar el nostre blog, cliquem sobre diseño i afegim un gadget, busquem el gadget que es diu  enlaçes de subscripción, poses el nom que vulguis que surti al teu blog quan la gent es vulgui subscriure.

Com segueixo un canal RSS?

El primer que has de fer es comprovar que la pàgina web o blog al que vols seguir ofereix el servei de RSS, ho podràs localitzar per el seu icono.
És molt simple seguir un canal RSS d'un blog qualsevol al nostre blog, simplement hem de seguir aquests passos següents: primer de tot hem d'anar al blog que vols seguir i hem de posar "subscribir-se",clicant en el botó de RSS, a entrades o comentaris depèn del que vulguis que surti al teu blog i també depèn del que el blog et permeti. LLavors t’apareixerà una pàgina amb molta lletra, la qual hauràs de copiar la URL, el link. Després tornem al nostre blog en disseño i li donem a añadir gadget, busquem el que es diu feed, enganxem la url de la pàgina que hem copiat abans, i segueixes els passos corresponents seleccionant les opcions que prefereixis i ja estarem subscrits. Això en el cas de blog però si per exemple tens un Google reader, has de buscar la opció on posi anyadir subscripción i enganxar el link copiat anteriormente-
També pot ser que t’apareixi aquesta pàgina al clicar al RSS o subscriure ,en la qual et pots subscriure directament amb un clic en la teva pàgina lector.






No hay comentarios:

Publicar un comentario