lunes, 30 de septiembre de 2013

Prezi

He volgut fer una entrada en el blog perquè m'ha semblat molt interessant el que hem fet avui a classe, avui hem descobert una nova forma de fer presentacions, és el Prezi. Prezi és una aplicació similar al PowerPoint per treballar en web 2.0, en la qual podem fer treballs en una sola finestra i col·locar efectes com zoom, format a les lletres, fotos, vídeos, etc.



imatge extreta de http://www.flickr.com


Per registrar-te en aquesta web és molt simple, hi ha diferents tipus de Prezi: El "public", que és gratis, i pots fer presentacions públiques, pots compartir i editar prezis, i tens 100 Mb d'emmagatzematge, suficients per alguns prezis. No té límit de temps
També el "Enjoy", val 4,92 euros al mes, pots fer presentacions privades, utilitzar el teu propi logotip, tenir ajuda premium i gaudir de 500Mb d'emmagatzematge. El límit de temps és de 30 dies.
I per últim tenim el : "Pro", val 13,25 euros al mes, pots editar prezis sense connexió, fer presentacions privades, utilitzar el teu propi logotip, demanar ajuda premium, i gaudir de 2Gb d'emmagatzematge. El límit de temps és també de 30 dies.
Pots cercar més informació a la pàgina de registre.


La diferencia amb el powerpoint es que en lloc de treballar en varies diapositives com en la aplicació microsoft, treballes solament en una finestra. A part, la presentació final resulta més atractiva pels seus efectes que en el power point.  Una altre diferencia es que el PowerPoint no el spots posar dintre de un blog, per exemple, en canvi, el prezi al ser online, si que es pot.

Per començar amb el prezi  has de fer doble clic sobre qualsevol lloc de el panell, i escriure les principals idees i text instantànis de la teva presentació, després podrem fer zoom a cada una de elles per desenvolupar-la millor i amb més detalls. No és necessari que al principi tinguis la estructura pensada ja que pots posar idees, detalls, imatges, vídeos, animacions en flash, etc, a l’atzar i més tard el spots anar estructurant i relacionant entre elles per poder presentar-les amb una estructura temporal.

Característiques
Pots reutilitzar un prezi que hagi fet una altra persona. Això pot ser útil per aprofitar estructures i idees.
Possibilitat de plantilles predeterminades
És poden invitar a altres usuaris en l’edició de la presentació
Fa zooms delicats , nets i dynamics que ens permeten remarcar I estructurar la informació inclús sense la necessitat de cap element multimèdia. És poden modificar en tot moment el tamany de tot i això permet estructurar visualment la información.
Distribució I ocupació infinita multimèdia .

Us poso a continuació el link del meu primer Prezi :
http://prezi.com/z_hnxzquhjbo/els-colors/

Si necessites cap mena d'ajuda, et recomano que vagis aquest link : http://prezi.com/support/

I com a últim consell, personalment us recomano aquest prezi : 

Es situa entre els 15 millors prezis, i crec que està molt ben muntat, i molt fàcilment a tractat un tema i l'ha desenvolupat perfectament utilitzant les eines adequades del Prezi. Es tracta d'un prezi sobre set passos per poder ser un bon emprenedor. Comença amb una visió general del Prezi, un gran numero 7 dintre un cercle gran, per fixar la vista en el centre, i amb el títol de "7 secretos para ser un emprendedor de éxito", en anar passant la presentació et van mostrant fent zoom un per un els passos, els quals són molt senzills i ben explicats, i per finalitzar tornem a repetir la primera diapositiva de la presentació, per crear un efecte de globalització i final de la presentació.


El professor ens hi ha recomanat aquest tutorial en espanyol sobre el Prezi, espero que us sigui d'utilitat!



http://www.dreig.eu/caparazon/2010/07/03/tutorial-prez/

Un dels avantatges que ofereix és la possibilitat de descarregar els treballs per tenir-los disponibles en qualsevol ordinador , en cas d'haver d'utilitzar les presentacions sense connexió a Internet . A més, les presentacions es poden compartir a la xarxa i també publicar a les xarxes socials .

En l'àmbit educatiu , els docents cada dia estan innovant en l'ús de recursos tecnològics que li permeten crear ambients més favorables de classes , assegurant amb això un efectiu procés d'ensenyament- aprenentatge dels seus estudiants de pregrau i postgrau . Pel mateix , amb Prezi , els docents tenen més possibilitats per organitzar idees , formular conceptes i crear punts d'atenció amb una eina gratuïta i de treball online .

Al seu torn , els estudiants estan preferint aquesta eina per donar a conèixer els seus treballs , exposicions i tasques als seus companys , ajudants i professors , adquirint les habilitats necessàries per sobreviure en una societat enfocada en el coneixement tecnològic .
http://aula.virtual.ucv.cl/wordpress/ventajas-del-uso-de-prezi-en-las-aulas/

Existeixen altres eines de publicació online, tals com el slideshare, on pots penjar powerpoints online i veure'ls al instant, o veure els de altre gent, o scribd, penjar words online o fulles de càlcul. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario