jueves, 24 de octubre de 2013

Netvibes

Aquests dies hem estat treballant com accedim, on guardem, com classifiquem i com fem difusió de la informació que trobem a la WWW. En la nostra vida en la internet, ens creuem amb milions i milions de pàgines web i moltes d'aquestes queden ignorades, no les guardem i després si volem recuperar una informació concreta d'una pàgina visitada anteriorment, no podem, o si visitem pàgines cada dia, ja siguin diaris, noticies, o blogs, i no les tenim guardades en cap lloc, hem d'anar buscant-les cada dia i es torna pesat. Normalment ho guardaríem a través dels bookmarks del Google Chrome que tothom coneix, i així els podem sincronitzar al núvol de Google i els tenim a tot arreu.
Avui us proposo una xarxa social que us ajudarà molt:

Netvibes, com una eina que la podem configurar com a porta d’entrada personalitzada a la web i a més ens serveix per llegir d’una manera eficient una gran quantitat d’informació. Estalviant-nos l'haver d'anar obrint bloc a bloc o revista a revista, ja que a través dels canals RSS podem veure el contingut directament La proposta és que individualment cada un pugui tenir la seva pròpia pàgina personalitzada i així optimitzar l’accés a la WWW.


PASSOS A SEGUIR:


Primer de tot entres al netvibes i et fas un compte seguint els passos que et mostraran automàticament, després totes les webs les quals vulguis visitar, ja siguin blogs, diaris,etc. Has de buscar el seu RSS, i com vam explicar en l'entrada del RSS, has de subscriure't, àtom, copies el link de la pàgina que se t'obri. A continuació anem al nostre netvibes i cliquem dalt a l'esquerra un botó que posa: añadir, canales, i enganxem el link copiat anteriorment a on posa "Introduce la dirección de un canal o la URL de una página web para autodetección ", cliques a la fletxa que hi ha a la dreta t'apareixerà una miniatura del blog, diari,que et vols subscriure, cliques en ella i poses "añadir a mi página".


Hi han blogs, que en lloc d'haver de subscriure't al "àtom" tenen FeedBurner.


-Què és el FeedBurner?


FeedBurner és un proveïdor de gestió de fonts web llançat en 2004. FeedBurner proporciona eines de gestió de fonts web RSS a bloguers, podcasters, i altres publicadors de contingut basat en web. Els serveis proporcionats inclouen anàlisis de tràfic i un sistema opcional de publicitat.


Per exemple, en el blog : http://pescantidees.blogspot.com.es , hi ha FeedBurner, per poder subscriure'ns a les seves últimes entrades del seu blog, trobem aquesta icona:

MÓN INFANTIL
Si cliquem a sobre ens porta en aquesta web:
http://feeds.feedburner.com/mon-infantil

On surt més informació sobre els RSS, i et pots subscriu-re a partir de diverses pàgines webs.


A continuació i per finalitzar us poso un vídeo que crec que està molt bé, on us explica amb més profunditat que és el FeedBurner.
Per realitzar aquesta entrada al meu blog, m'he guiat en l'entrada del Netvibes del blog de Patricia 
Cortes: http://www.educaciopelsfutursinfants.blogspot.com.es





No hay comentarios:

Publicar un comentario