sábado, 5 de octubre de 2013

Noves eines per presentar la informació

Avui a classe ens han presentat diferents eines amb les quals és pot presentar la informació mitjançant l'ordinador.
A continuació us explicaré algunes d'elles i us deixaré links a sota de cada una on podreu trobar més informació sobre aquella eina i la pogeu utilitzar.



Wordle: núvol de paraules

La imatge anterior (cliqueu per veure-la més gran) és un núvol de paraules realitzat amb el wordle. Titulat "núvol de paraules" ja he intentat agafar els conceptes més generals  i explicatius que té un núvol de paraules. 
Considero que aquesta eina no transmet cap tipus d'emoció sinó, al contrari, només transmet conceptes, paraules i informació.Serveixen per donar-nos una orientació sobre un tema, introduir un tema, sobretot ens destaca la importància del tema amb conceptes que necessites saber sobre aquell tema.

Pòsters digitals multimedials

Us recomano que visiteu: http://rociodl.edu.glogster.com/glogster per més informació sobre el Glogster
Considero que aquesta eina transmet tant emocions com conceptes, depenent de com l'usuari l'enfoqui, però si que és veritat que pot transmetre emocions a a partir de vídeos, imatges, text o sons.
Diferencies amb poster amb paper: Es pot ampliar, te animacions, es pot afegir música, etc.
Diferències amb el Powe Point: Un power point depèn del que vulguis mostrar pot transmetir informació o emocions (també com el glogster), però es mes rígid, i té els marges ja marcats, i les opcions limitades tenint en compte amb les tecniques visuals

Pots convidar a la gent a treballar en el suro, treballes amb els conceptes.
Pels nens és molt útil, ja que poden posar imatges d'activitats que han fet, o de qualsevol cosa, i cada nen penjar coses en el suro de la classe, i després veure-ho a classe.  Per tant pot ser una eina útil per espais mes reculats, per fer treballs en grup.


Fluxogrames
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/11/eines-de-suport-al-pensament-els.html
Els fluxogrames s'utilitzen per indicar a partir de passos com resoldre una tasca atualment, s'utilitzen molt en l'educació. El mestre pot ensenyar aquesta eina als seus alumnes ja què permet què s'organitzin i sapiguen trobar les idees principals per realitzar una tasca. Avantatges dels fluxogrames: 
  • Milloren la comprensió del procés a partir d'un dibuix.
  • Ajuden a veure els problemes i les possibilitats per millorar.



(cliqueu sobre la imatge per fer-la més gran) 

També us recomano visitar aquest tutorial sobre el Cmaps:
CmapTools és una eina molt potent, que pot substituir, en molts casos, a aplicacions específiques, com pot ser PowerPoint o qualsevol altre programa de presentacions. I a més en l'educació els mapes conceptuals ajuden a estructurar la informació donada i a tenir una estructura visual de tota la informació relacionada entre si.

(cliqueu sobre la imatge per fer-la més gran)

Les quatre últimes eines anomenades considero que només transmeten conceptes, informació, ja sigui d'una manera més esquemàtica, com són els mapes conceptuals, o d'una manera més global, com pot ser el padlet. No tenen capacitat de transmetre emocions perque nosaltres només veiem un text, a excepció de els padlets que pots introduir imatges, i com bé sabem, els textos no trasmeten sentiments ni emocions, només conceptes i subjectes. Cadascú pot interpretar aquesta informació d'una manera o d'una altr tenint diferents opinions apartir dels conceptes claus, i de conectors.

Altres eines per presentar la informació:

Wikipedia té un punt de vista neutral (els 5 pilars ja treballats anteriorment)
per tant no vol transmetre emocions, opinions, sinó, només informació ,
orientada a la racionalitat, a l’ordre, no emocions.
En canvi, el Prezi és més visual i no té els marges tan marcats , està pensat per estar treballat per un costat bastant visual, per tant emocional.

m'agradaria destacar, per finalitzar, que hem pogut diferenciar, entre tots els tipus de eines per presentar la informació descrits, entre Programaris on-line i programaris locals i seria útil explicar la diferència:
El programari online son programes que no es necessari descargar per utilitzar-ho.És el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets. Pel contrari, el programari local és que ens descargem per poder utilitzar, que no és pot modificar ni utilitzar online



                       



No hay comentarios:

Publicar un comentario