martes, 1 de octubre de 2013

Analitzem altres blogs!

Avui en dia hi ha moltíssims blogs sobre educació infantil i primària, i avui ens dedicarem a analitzar alguns!

El professor ens ha donat unes pautes per poder analitzar-los correctament, us recomano visitar el seu blog! : 

Analitzarem aquest blog: http://principitosmh.blogspot.com.es

-Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions, ...)?
En aquest blog trobem fotografies fetes a l'escola o extretes d'internet, vídeos propis realitzats pels infants i els professors, vídeos del youtube sobre algun tema concret.

-Com encaixa amb les diferents classificacions que torbem al llibre?
Segons el llibre que hem llegit " Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents" aquest bloc és un blog d'aula, ja que hi han continguts fets a classe pels mestres i pels estudiants.

-Tipus de bloc, activitat que s'hi desenvolupa, interaccions possibles...
És un blog informatiu pels pares dels nens, cada dia poden veure que ha fet el seu nen/a, informar-se de les novetats, o opinar sobre alguna activitat en concret en el fòrum o en els comentaris de les entrades.

-Qui els publica?
Les entrades les crea el professor José Carlos, però el contingut és únicament creat pels alumnes a classe.

-Hi ha alguna estructura en el bloc (Categories, etiquetes, menús, ...)?
En aquest blog podem trobar pestanyes a la part superior, on es porten cap a altres parts del mateix blog.
També podem trobar a la part dreta del blog moltes webs, blogroll, pàgines de jocs interactius per l'ordinador o per tablet, activitats a fer i també xarxes socials a visitar com per exemple la pàgina del facebook de la mateixa escola per què les famílies i qualsevol que vulgui els hi pugui seguir.
Els apartats on podem trobar això, és titulen de manera diferent : per exemple: esta semana jugamos en el rincón del ordenador a ...., també podem trobar que estan estudiant en aquella setmana els nens " ¿Qué estamos aprendiendo con la maestra Esther?"

-Quina plataforma utilitzen?
Han utilitzat la plataforma de blogger, és molt simple d'utilitzar i és molt mal·leable a l'hora de poder organitzar el blog.

-Com són les entrades?
Cada entrada té un títol i una explicació d'alguna activitat que s'ha fet a classe.

-Quines competències s'hi treballa?

-Hi ha comentaris?
En algunes entrades, sí que hi ha comentaris. Són normalment comentaris dels pares o d'altres mestres, felicitant l'activitat feta a classe i compartint les seves opinions i preguntes.

-A qui va dirigit?
Aquest blog va dirigit principalment als pares dels infants, tot i que també poden agafar idees les professores de la mateixa escola

La meva valoració personal sobre aquest blog és molt bona, opino que el blog està bastant complet tenint en compte el contingut, i les explicacions en cada entrada són el més entenedor i llegible possible, a més, l'existència de recursos estilístics en cada entrada el fa més atractiu. Per tant, crec que les entrades són bastant adequades al tema tractat.
També afegir, que el blog té blogroll, llicencia creative commons, també canal RSS, etiquetes i categories, tot per fer més fàcil la recerca.

També m'agradaria donar a conèixer la ràdio del blog analitzat. És un projecte en construcció encara, però ja han fet el seu primer programa : "En nuestro primer programa: Entrevistamos a una auxiliar de enfermería". 
http://principitosmh.blogspot.com.es/p/radio-los-principes.html
Em sembla una proposta molt atrevida i interessant, ja que així els pares poden tenir més contacte amb l'escola i saber-ne més coses de la classe cap en fora. En els comentaris ja podem veure que la gent està esperant al pròxim programa amb atenció!

No hay comentarios:

Publicar un comentario