lunes, 30 de septiembre de 2013

Prezi

He volgut fer una entrada en el blog perquè m'ha semblat molt interessant el que hem fet avui a classe, avui hem descobert una nova forma de fer presentacions, és el Prezi. Prezi és una aplicació similar al PowerPoint per treballar en web 2.0, en la qual podem fer treballs en una sola finestra i col·locar efectes com zoom, format a les lletres, fotos, vídeos, etc.



imatge extreta de http://www.flickr.com


Per registrar-te en aquesta web és molt simple, hi ha diferents tipus de Prezi: El "public", que és gratis, i pots fer presentacions públiques, pots compartir i editar prezis, i tens 100 Mb d'emmagatzematge, suficients per alguns prezis. No té límit de temps
També el "Enjoy", val 4,92 euros al mes, pots fer presentacions privades, utilitzar el teu propi logotip, tenir ajuda premium i gaudir de 500Mb d'emmagatzematge. El límit de temps és de 30 dies.
I per últim tenim el : "Pro", val 13,25 euros al mes, pots editar prezis sense connexió, fer presentacions privades, utilitzar el teu propi logotip, demanar ajuda premium, i gaudir de 2Gb d'emmagatzematge. El límit de temps és també de 30 dies.
Pots cercar més informació a la pàgina de registre.


La diferencia amb el powerpoint es que en lloc de treballar en varies diapositives com en la aplicació microsoft, treballes solament en una finestra. A part, la presentació final resulta més atractiva pels seus efectes que en el power point.  Una altre diferencia es que el PowerPoint no el spots posar dintre de un blog, per exemple, en canvi, el prezi al ser online, si que es pot.

Per començar amb el prezi  has de fer doble clic sobre qualsevol lloc de el panell, i escriure les principals idees i text instantànis de la teva presentació, després podrem fer zoom a cada una de elles per desenvolupar-la millor i amb més detalls. No és necessari que al principi tinguis la estructura pensada ja que pots posar idees, detalls, imatges, vídeos, animacions en flash, etc, a l’atzar i més tard el spots anar estructurant i relacionant entre elles per poder presentar-les amb una estructura temporal.

Característiques
Pots reutilitzar un prezi que hagi fet una altra persona. Això pot ser útil per aprofitar estructures i idees.
Possibilitat de plantilles predeterminades
És poden invitar a altres usuaris en l’edició de la presentació
Fa zooms delicats , nets i dynamics que ens permeten remarcar I estructurar la informació inclús sense la necessitat de cap element multimèdia. És poden modificar en tot moment el tamany de tot i això permet estructurar visualment la información.
Distribució I ocupació infinita multimèdia .

Us poso a continuació el link del meu primer Prezi :
http://prezi.com/z_hnxzquhjbo/els-colors/

Si necessites cap mena d'ajuda, et recomano que vagis aquest link : http://prezi.com/support/

I com a últim consell, personalment us recomano aquest prezi : 

Es situa entre els 15 millors prezis, i crec que està molt ben muntat, i molt fàcilment a tractat un tema i l'ha desenvolupat perfectament utilitzant les eines adequades del Prezi. Es tracta d'un prezi sobre set passos per poder ser un bon emprenedor. Comença amb una visió general del Prezi, un gran numero 7 dintre un cercle gran, per fixar la vista en el centre, i amb el títol de "7 secretos para ser un emprendedor de éxito", en anar passant la presentació et van mostrant fent zoom un per un els passos, els quals són molt senzills i ben explicats, i per finalitzar tornem a repetir la primera diapositiva de la presentació, per crear un efecte de globalització i final de la presentació.


El professor ens hi ha recomanat aquest tutorial en espanyol sobre el Prezi, espero que us sigui d'utilitat!



http://www.dreig.eu/caparazon/2010/07/03/tutorial-prez/

Un dels avantatges que ofereix és la possibilitat de descarregar els treballs per tenir-los disponibles en qualsevol ordinador , en cas d'haver d'utilitzar les presentacions sense connexió a Internet . A més, les presentacions es poden compartir a la xarxa i també publicar a les xarxes socials .

En l'àmbit educatiu , els docents cada dia estan innovant en l'ús de recursos tecnològics que li permeten crear ambients més favorables de classes , assegurant amb això un efectiu procés d'ensenyament- aprenentatge dels seus estudiants de pregrau i postgrau . Pel mateix , amb Prezi , els docents tenen més possibilitats per organitzar idees , formular conceptes i crear punts d'atenció amb una eina gratuïta i de treball online .

Al seu torn , els estudiants estan preferint aquesta eina per donar a conèixer els seus treballs , exposicions i tasques als seus companys , ajudants i professors , adquirint les habilitats necessàries per sobreviure en una societat enfocada en el coneixement tecnològic .
http://aula.virtual.ucv.cl/wordpress/ventajas-del-uso-de-prezi-en-las-aulas/

Existeixen altres eines de publicació online, tals com el slideshare, on pots penjar powerpoints online i veure'ls al instant, o veure els de altre gent, o scribd, penjar words online o fulles de càlcul. 

jueves, 26 de septiembre de 2013

12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa powerpoint


Bon dia!
Avui a classe hem parlat dels Power Point, un recurs que tothom té en el seu propi ordinador i són capaços de transmetre i crear emocions,actituds i conceptes. En realitzar una presentació adquireixes la capacitat de cerca, selecció, anàlisi i síntesi de la informació i transformar-la en coneixement, i aprens a utilitzar mitjans i entorns digitals per a comunicar-se i treballar de forma col·laborativa, fins i tot a distància, per recolzar l'aprenentatge individual i contribuir a l'aprenentatge dels altres.

Després vam comentar el llibre de Joan Ferrés : "Vídeo y educación", que el podeu trobar a Google Books:

Joan Ferrés (1992) ens parla de la funció motivadora del vídeo a l’escola, fent referència a les capacitats que té el llenguatge audiovisual com a transmissor d’emocions i com aquestes poden motivar grups de persones vers unes actituds concretes. Un joc suggerent d’imatges i músiques triades amb una finalitat concreta i muntades amb Power Point a manera de seqüència té les mateixes capacitats comunicatives que un fragment de vídeo. En aquest punt seria el professor el qui construiria aquesta seqüència a fi d’iniciar una classe per treballar, per exemple: l’anorèxia i la bulímia en una sessió de tutoria. També podria el Professor encarregar a alumnes de secundària cercar les imatges, sons i crear el Power Point els mateixos alumnes. En el primer cas l’aprenentatge es donaria en el moment del debat a classe i en segon cas l’aprenentatge també es produiria en el moment de la creació.
Jo opino que és interessant el segon cas perquè l'aprenentatge és individual i els alumnes adquireixen autonomia.

La interacció amb el grup classe, és molt important, ja que, ens dóna peu a un grup de propostes interessants, com ara la de crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a diapositives amb les respostes correctes fer una sessió de repàs d’un tema o de coneixements previs diferent i molt motivadora, talment com si es tractés d’un joc realitzat pel conjunt de la classe. En aquest cas les possibilitats d’interactivitat del mateix programa acompanyen a la interacció amb el grup classe.
Es poden fer infinitat de tipus de Power Point, tot depèn de la forma, llargària, formalitat, de fer un Power depèn del que vulguis transmetre.
Si en una diapositiva col·loquem un llorigó(en castellà gazapo, trampa), podem proposar als nostres alumnes que el trobin. El que tenim d’original en aquest cas és que en clicar sobre el llorigó (que pot ser un
text o una imatge mal col·locada o errònia) podem obrir una nova diapositiva amb els continguts correctes o un efecte sonor. Per exemple un esquema amb algun terme equivocat.

L’ús tradicional del Power Point, utilitzar-lo com a suport de l'exposició, té desavantatges també:

• Moltes vegades hi ha massa informació en les diapositives i que no es llegeix
amb claredat.
• L’orador ja no explica o relata sinó que es limita a llegir la pantalla.
• Els colors i les formes es col·loquen en pantalla de forma indiscriminada sense
atenir-se a cap ordre estètic ni utilitat. S'haurien d'utilitzar per fer relacions i servir d'utilitat
• Hi pot haver un abús dels elements multimedials. El cas més clar seria la
repetició indiscriminada de determinats tipus de sons.
• Si no hi ha un bon sistema de projecció, l’aula sempre estarà a les fosques amb
el cansament que això provoca als alumnes.
• Una idea generalitzada és que si incorporem molts efectes d’animació i transició
en la presentació, aquesta serà més interessant, en aquest cas correm el risc que,
en el millor dels casos, l’auditori miri els efectes i no escolti el discurs.
• Els oradors tenen tendència a incloure més continguts amb la falsa creença que
els alumnes ho assimilen més ràpid.
• S’estableix a classe un doble discurs, el de l’orador que va explicant i el de
l’oient que va llegint a un ritme diferent les diapositives que li mostren, i això normalment passa quant el Power Point té massa informació i lletra.

(Desenvolupat de http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/doc1302a.pdf "Un problema antic").
Tutorial Powerpoint 2013- Cómo hacer presentaciones en Powerpoint: 

miércoles, 25 de septiembre de 2013

Scoop-it



La pàgina web Scoop-it :http://www.scoop.it, serveix per guardar notícies i informació que puguis necessitar a dia dia, a més pots veure el que altra gent comenta i l'interesa, pots crear un tema d'interès per tu i altres persones, que pots anar seguint cada dia, etc. És una red social completa per poder compartir i rebre informació, i per això penso que el Scoop.it és una eina molt recomenable d'utilitzar.



Per crear un compte al Scoop-it has de seguir uns passos molts senzills que et mostren en la web al registrar-te, a continuació aneu al vostre compte i creeu un nou tema, i al fer això has de posar unes paraules clau i en finalitzar, a la dreta,sortiran notícies relacionades amb les paraules clau que hauràs posat abans, i poder seguir persones que comparteixen els mateixos interessos que tu, podràs llegir les notícies completes, fer comentaris en elles, i publicar-les en el teu blog per compartir-les amb altra gent.




Us deixo la meva pàgina de scoop-it: http://www.scoop.it/u/rocio394








martes, 24 de septiembre de 2013

Història d'una amistat

El blog és una eina d'aprenentatge i es poden publicar vídeos en ell.
Aquest vídeo està creat per mi i l'Aida en la classe de GTIC. Per realitzar aquest vídeo hem gravat les parts del vídeo amb el mòbil. Hem creat un canal propi al youtube i així poder modificar els vídeos amb l'editor de vídeo del youtube, afegint imatges, música i efectes en el vídeo.

Per poder visualitzar aquest vídeo en una entrada al meu blog, he clicat en compartir en el youtube sota del meu vídeo, i copiar i enganxar l'enllaç embed a l'entrada en format HTML.

He trobat el editor de vídeo del youtube molt fàcil d'utilitzar i molt simple, però, a la vegada, amb moltes opcions que es poden modificar segons els gustos. A continuació us deixo el vídeo títolat: Història d'una amistat.




Un problema que m'he trobat a l'hora d'editar el vídeo ha sigut afegir els subtítols. He buscat per internet i he trobat aquest vídeo explicatiu, el qual m'ha ajudat a inserir els subtítols:

lunes, 23 de septiembre de 2013

Google drive

Avui hem utilitzat el google drive per compartir documents amb els nostres companys. Treballar amb el google drive ens permet editar conjuntament a l'instant el document treballat, poder intercanviar idees i també tenir l'opció de poder-lo publicar en la xarxa i difondre, així que ens ha sigut molt fàcil treballar en grup.
En classe hem vist aquest vídeo explicatiu del google drive:



Primer de tot hem creat un document de text compartit i hem començat a buscar informació sobre el tema demanat, és a dir, els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules i introduint aquesta informació al document creat:

.  


Realitzant això, hem pogut seleccionar la informació que volíem que finalment acabes en la presentació de power point que posteriorment vam crear en el google drive. I finalment hem creat un formulari amb preguntes sobre el tema tractat, i ens l'hem enviat entre tots els membres del grup per així poder contestar les preguntes del formulari. I aquest és el treball final, en format de power point:






Aquests documents els he pogut inserir al meu blog, anant al document original, donant-li a compartir i després seleccionant el link HTML i inserint-lo a l'entrada del meu blog en forma de HTML.






Per finalitzar m'agradaria posar-vos un enllaç on podeu informar-vos millor que és el google drive i el seu




Opino que el Google Drive és una eina molt útil tant per fer treballs o per emmagatzemar informació. És molt fàcil d'utilitzar i és molt àmplia, ja que tant pots fer un power point com una enquesta, i tot això compartint-lo amb qui vulguis. 

Us recomano visitar el blog d'en Jordi Simó, a continuació us posu l'entrada en el seu blog a la que dedica el tema sobre Google Drive:
 http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/09/treball-collaboratiu-google-drive.html


domingo, 22 de septiembre de 2013

Webquest

Avui compartiré un vídeo al meu blog com a tasca que sem demana fer per la classe de GTIC. Aquest vídeo l'he extret de la web de Edu3.cat, posant en el buscador la paraula "webquest". Una webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d'internet; Com, per exemple, els alumnes d'aquesta escola que estudien les constel·lacions,en el vídeo que hi ha a continuació:


He inserit aquest vídeo en aquesta entrada del meu blog, molt fàcilment,
només he hagut d'anar a la font on estava, i clicar al link que et surt al clicar embedir.

Per canviar la mida d'aquest vídeo i que quedes bé en el meu blog he hagut de modificar el seu codi html, específicament, buscar on posa: height="313" id="rvideo" width="400", sent height l'altura i width l'amplada.

La meva opinió sobre les webquests és molt positiva, ja que penso que són una proposta molt motivadora pels nens, ja que no aprenen com tradicionalment, sinó amb l'ordinador, amb imatges, amb un vídeo, i això influeix molt pels infants perquè és una cosa nova no realitzada abans i més divertida.
 Per últim m'agradaria comentar quins continguts he pogut trobar.
Aquesta web conté vídeos didàctics amb una ampla gamma de temes a tractar, i també conté propostes educatives de recursos audiovisuals, com per exemple, programes i tutorials per fer pel·lícules o canals de televisió.

A continuació us deixo un programa que jo ja he utilitzat anteriorment i em sembla molt fàcil i efectiu d'utilitzar i l'he trobat en la web Edu3.cat:

martes, 17 de septiembre de 2013

Què no sé?

Abans de començar aquest blog m'agradaria fer una llista amb el què no sé sobre l'assignatura de GTIC basant-me en aquesta llista de competències bàsiques de la Generalitat de Catalunya, la qual marca totes aquelles habilitats, destreses i coneixements que ha de tenir una persona adulta avui en dia en relació a les TIC: http://www.xtec.cat/fadults/competic/
A més aquesta llista em servirà per saber els meus coneixements inicials i a partir d'aquí poder treballar-los.

Curs competic 2 

C1: Cultura, participació i civisme digital
PD2. Les connexions segures i certificades. La signatura
digital
PD4. L'RSS

C3: Navegació, cerca i comunicació en el món digital
NC5. Programari de veu per IP i missatgeria instantània

C4: Tractament de la informació escrita
TT4. Les plantilles i els estils i el format avançat de
pàgina
TT5. Combinació bàsica de correu

C5: Tractament de la informació gràfica, sonora i de la imatge en moviment 

C6: Tractament de la informació numèrica
C3. Estils i formats 
C4. El treball amb diversos fulls de càlcul.
C5. L'assistent de funcions
C6. Les gràfiques. 
C7. Imprimir i desar la informació en diferents formats

C7: Tractament de les dades  

lunes, 16 de septiembre de 2013

Hola, Benvinguts al meu blog.

Primer de tot m'agradaria presentar-me: Em dic Rocio, sóc una estudiant del primer any d'educació infantil a la universitat Blanquerna.

La finalitat amb la qual he creat aquest blog és observar el meu procés durant tot el primer semestre del primer any de carrera, observar els coneixements que he anat adquirint i seguir una rutina en aquest blog que em permeti estar al dia en els meus estudis, així que intentaré anar actualitzant aquest blog molt seguidament.

No és la primera vegada que tinc un blog, vaig fer un quan estava a la ESO, i la veritat és que no l'he tornat a mirar ni actualitzar des que vaig deixar de fer l'assignatura d'informàtica en el seu moment, així que no puc dir que em senti incomoda fent aquest blog però la veritat és que estic una mica rovellada en aquest tema.

Gaudir-lo!