viernes, 27 de diciembre de 2013

Descripció de la Laura Carrillo

A classe de COED hem tingut que descriure alguna companya en veu alta i davant de tothom, i jo he descrit a la Laura Carrillo:

La Laura Carrillo és una noia de 23 anys que viu a Santa Coloma de Gramenet. Pel que fa al seu físic ella és rossa, amb el cabell llarg i rissat, i d’altura mitjana i té uns ulls verd-grisos molt macos.

 Els gustos de la Laura són l’esport, tota la seva vida ha estat fent natació, i actualment està apuntada a un gimnàs al qual va dues vegades per setmana, malgrat que abans anava més. També li agrada molt la natura, fer excursions amb els amics, pujar a la muntanya i prendre el sol, com també quan té temps lliure li encanta prendre el té per relaxar-se.

Ella està treballant actualment a una tenda de roba que es diu Springfiel, i li encanta treballar allà, li agrada molt atendre als clients, parlar amb ells, aconsejar-los, es podria dir, que més que un treball és un hobbie per ella, una manera de sortir de la rutina dels estudis.

Per finalitzar dir, que ella es considera una persona tímida, ja que li costa molt anar a llocs nous, establir amistat amb gent nova, no obstant ella és
sincera, simpàtica, oberta, així mateix ella també és molt alegre, energètica i optimista, cada matí s’aixeca amb energia i amb ganes de començar el dia, sempre li agrada estar fent coses, no pot parar mai quieta.Li agrada veure feliç a la gent i sempre pensa en positiu. A més a més ella és pensa moltíssim les coses abans de fer-les o dir-les per tant, és molt prudent, i pensa molt en els altres,els té sempre molt en compte en totes les decisions que fa.



El professor al acabar, hem va dir que tenia que millorar els meus castellanismes i com tinc la veu molt aguda, he d'intentar no cridar tant sinó expandir la veu perquè arribi bé als altres però no de manera agressiva 

jueves, 26 de diciembre de 2013

Seguretat en la xarxa

Avui m'agradaria parlar-vos de la seguretat en la xarxa. Tal com passa a la vida real, la no virtual, a la xarxa disposem com a infants, joves o adults d’una identitat pròpia i única, amb noms i cognoms, amb dades personals i amb una personalitat concreta. També com a la vida real, hem de tenir cura de qui accedeix i amb quins permisos a les nostres dades per tal que la nostra identitat, en aquest cas digital, no estigui sota cap risc. A continuació us deixo un vídeo que personalment em va impactar al veure'l i és un clar exemple de com a partir de les xarxes socials poden conèixer tota la nostre vida. 



Us recomano consultar aquesta web per informau-vos més del tema: http://www20.gencat.cat/portal/site/bsf/menuitem.8f66e1d3efdfd6b43f6c8910b0c0e1a0/?vgnextoid=c10a1932cd74c310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=c10a1932cd74c310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=47dd8ff71055e310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD

lunes, 16 de diciembre de 2013

Caldria prohibir....

A classe de català ens han dit que fem una redacció sobre que opinem que caldría prohibir i aquesta va ser la meva :

Jo opino que caldria prohibir els mòbils als menors de 14 anys. Molta gent pensa que els nens d’aquesta edat han de tenir mòbil el més aviat possible, per comunicar-se amb els seus amics i també, per part dels pares, per controlar-los millor, però realment el mòbil no és un només un aparell per controlar sinó que pot ser l’origen dels molts problemes.

Ningú sap que fa el nen en el mòbil, quina informació està enviant per les xarxes ni a qui, per això considero que és molt perillós ja que es pot accedir a aquesta informació molt fàcilment i pot ser la causa de moltes desgracies

Com a conclusió, la meva opinió és que els pares es tindrien que preocupar per que els nens facin a la xarxa tant i com es preocupen per que no fumin ni consumeixin alcohol a aquesta edat.

Al finalitzar, la professora em va dir que em desenvolupava be parlant en públic, referint-se als meus gestos, postura i veu, però que havia de millorar la pronunciació de les vocals neutres tals com el que, no hauria de pronunciar-lo com [k] [e] sinó com [k] [ə]


Vaig elegir aquest tema perquè des de fa molt de temps que penso així i ara

vaig tenir la oportunitat de explicar-ho. A més, em va semblar interessant ja

que dues persones més de la classe també van elegir el mateix tema que jo,

també em va reconfortar que més gent penses com jo sobre aquesta matèria 




martes, 10 de diciembre de 2013

Experiències seminari

Avui ha sigut l'ultima classe de seminari i volia dir que la meva experiència en el seminari ha sigut molt agradable i bona.
El seminari m’ha permès donar la meva opinió sempre que tenia alguna cosa a dir, la meva opinió també era important, com la de tots, és a dir, tots teníem diferents creences i totes eren vàlides. A més, crec que això m’ha ajudat a veure altres punts de vista en alguns temes, pensar que no tothom pot opinar de la mateixa manera i, segons la seva pròpia experiència o coneixement sobre el tema, et poden donar uns arguments o altres, però que això t’ajuda a créixer en nivell de coneixement i també t’obre altres vies d’observació del món.

El que més valoro del seminari és el fet que tot era tema de conversa. És a dir, per exemple, quan en la setmana de reflexió educativa vam fer les pràctiques a les escoles durant dos dies, després vam passar com dues setmanes fent exposicions a seminari sobre les escoles, exposicions individuals en les quals explicàvem les escoles, però també el que més ens va agradar, com ho vam viure, i quines experiències ens va aportar allò. Aquest fet em fascina, ja que el que per algunes persones pot semblar normal fer pràctiques durant dos mesos, nosaltres amb dos dies ja vam adquirir moltíssimes experiències i d’això vam poder treure molt contingut.

També cal dir, que tot el que parlem en el seminari, lògicament, té a veure amb l’educació i, per tant, el seminari m’ha permès agafar consells, idees, mètodes inclús comportaments, que en un futur m’agradaria utilitzar com a mestre.

Com a conclusió, considero el seminari una de les classes més importants en aquest primer semestre del primer curs, ja que és la classe que està enfocada més directament cap a l’opinió dels futurs mestres segons les diferents experiències, notícies actuals, tècniques per millorar (com pot ser, per exemple, la lectura en veu alta, o la descripció d’una imatge) i sobretot permet la cohesió de grup.



miércoles, 4 de diciembre de 2013

La primavera Besaba

La primavera besaba


suavemente la arboleda,

y el verde nuevo brotaba

como una verde humareda.



Las nubes iban pasando

sobre el campo juvenil...

Yo vi en las hojas temblando

las frescas lluvias de abril.



Bajo ese almendro florido,

todo cargado de flor

-recordé-, yo he maldecido

mi juventud sin amor.



Hoy en mitad de la vida,

me he parado a meditar...

¡Juventud nunca vivida,

quién te volviera a soñar!



Autor del poema: Antonio Machado


Per saber més sobre aquest poema aneu aquí: 

Aquest poema m'agrada molt, ja que Antonio Machado sempre ha sigut el meu poeta preferit des de que era petita. La meva mare també ha ajudat a que m'agradés ja que ella és de Soria, tal com el poeta, i quan anava allà sempre de petita em comprava un llibre d'ell. Per tant, quan el professor de COED va dir que podíem recitar qualsevol poema de memòria, no ho vaig dubtar ni un segon!

Identitat i territori


Aida: Primer de tot, us explicarem alguns trets d’identitat d’aquesta i algunes de les característiques principals per tal que qui no ho conegui se’n vagi fent una idea i, tot seguit ho relacionarem amb nosaltres i amb la nostra infància.
L’escala, doncs, està situada entre el municipi de l’Alt i el Baix Empordà, concretament a la frontera que separa aquests dos municipis.
Per tal que us feu una idea, a continuació us passarem una imatge del mapa per facilitar-ne la localització 





Rocio: Bé, el menjar típic d’allà  són les anxoves i el peix fresc, ja que com heu pogut imaginar és un poble projectat al mar, i prova d'això és la gran diversitat de paisatges marins que l'Escala ens ofereix, des de platges de sorra formades per dunes litorals, fins a massissos rocosos i cales abruptes.
Tornant al menjar, per tal de saber-ne més i veure quin és el procés que es segueix per a preparar l’aliment en les millors condicions possibles ,podeu anar a visitar tant el museu de l’anxova i de la sal com la fàbrica d’anxoves, depenent dels vostres interessos.




Aida: Com a conseqüència dels trets característics que us ha comentat la meva companya, l'Escala esdevé una zona que agrupa molts recursos naturals i històrics que fan que la visita sigui obligada, tant per l'oferta turística de què disposa, com per la singularitat de la seva riquesa natural. Així doncs, us presento algunes de les activitats que es poden fer al llarg del viatge i diferents maneres de gaudir l’estada.
En primer lloc trobem el bicing i el senderisme. Hem destacar aquestes dues ja que és una manera saludable i entretinguda, alhora, de visitar els paisatges de l’Escala i d’anar per camins i rutes on no arribaries si fos a peu, en cas d’excursions més complexes.
En segon lloc i fent referència a activitats aquàtiques podem trobar el kayak, la vela i el submanirisme. Totes tres activtats valen la pena ja que et porten per llocs on es pot observar la fauna marina d’una manera més clara, en el cas del submanirisme, i on hi ha grans vistes a part de zones habiitades per a dur a terme l’esport amb total seguretat, en el cas del kayak i de vela.




Rocio: Les activitats culturals que hi podem trobar és la visita a les esglésies situades dins del mateix poble de l’Escala. Us explicaré una mica la història sobre aquestes esglésies. Sant Martí d'Empúries és, actualment, un petit nucli de l'Ajuntament de l'Escala molt ple d'història. Es decideix l'any 1777, que l'església actual de l'Escala, iniciada l'any 1701, se segregui de la parròquia d'Empúries i es converteixi en la parròquia de Sant Pere de l'Escala; dos entitats parroquials diferents.

 A continuació us deixarem un video on es presenta l’escala tal i com l’hem explicat i, tot i que no l’hem elaborat nosaltres, creiem que s’ajusta a allò que volem mostrar-vos i que sintetitza molt bé allò explicat amb imatges. Espero que us agradi: 


Aida: Amb el visionat d’aquest vídeo només ens queda fer un tancament del treball dient el que ens ha aportat tant personalment com a nivell d’aprenentatges i de nous coneixements.

Aida-Aquest treball ens ha ajudat a conéixe’ns més entre nosaltres i a saber més sobre els nostres interessos i experiències viscudes durant l’infància.
Rocio-  Ens ha acostat més al món de les TIC ja que ens hem familiaritzat més amb aquestes a l’hora de fer la presentació i d’introduir elements que abans desconeixiem.
Aida- L’Escala forma part de nosaltres de manera significativa ja que durant molts anys hem estat anant i alguns dels records del passat pertanyent a aquest petit poble i, per tant, és part de la nostra essència.
Rocio- Tot i que, explicar una experiència viscuda sembla no tenir dificultat, hem hagut de tenir en compte el lèxic utilitzat i les expressions per tal de fer-ho el més entenedor i el menys feixuc possible, evitant així l’ús de tecnicismes.




Aida: A continuació us deixem els enllaços que ens han ajudat a obtenir la informació.
 Bé, espero que us hagi agradat i que haguem aconseguit el que és l’objectiu principal: que visiteu l’escala i gaudiu com nosaltres hem gaudit tots aquests anys.

Aquesta va ser la meva exposició d'identitat i territori sobre la platja de l'escala tal i com la vam presentar en format power point. Aquest treball em va ajudar a treballar en equip juntament amb la meva companya Aida, i a poder compartir una informació personal perquè pugui ser interessant i clara per l'altre gent, i així intentar aconseguir que mostrin interès i convenciment sobre aquest tema.